Малко преди Деня на благодарността Кейлъб Бенъм прави обичайното за един

...
Малко преди Деня на благодарността Кейлъб Бенъм прави обичайното за един
Коментари Харесай

Мъжът, който се сби с мечка, за да спаси кучето си


Малко преди Деня на благодарността Кейлъб Бенъм прави нормалното за един следобяд, като се мотае в двора на дома си в Северна Калифорния. Както постоянно, компания му прави неговият 40-килограмов питбул Бъди. И както обичат да вършат кучетата, Бъди е на път да се забърка в огромни неприятности.
 Валентина Василиева - дамата, която държи връх на Гинес за най-вече деца, които е родила
Може ли една жена да роди 69 деца

Оспорваният връх на Гинес

Изведнъж мощен тон, приближаващ от гората наоколо до къщата му, притегля вниманието на Кейлъб. Мъжът незабавно разпознава, че това е плач на черна мечка. Според думите на Кейлъб животното е било над 150 кг и към два метра високо. 

Докато осъзнае какво се случва, Кейлъб внезапно си дава сметка, че мечката е захапала кучето му и го носи към гората. Без да се замисли, 24-годишния юноша потегля след тях, подготвен на всичко, с цел да избави домашния си любим.

" Честно казано, единственото нещо, за което можах да се сетя, беше " избави бебето ми ", разкрива Кейлъб пред Reader`s Digest.

Спринтирайки, той гневно се нахвърля върху мечката. Но това само затяга още повече хватката върху Бъди. Кейлъб даже сграбчва мечката за гърлото. Но няма резултат.. Опита се да отвори устата ѝ, само че челюстта е крепко стисната. Той стартира да урдя мечката отното и още веднъж около муцуната и очите, което в последна сметка дава резултат.

Тя пуска кучето и побягва в гората. Бъди обаче е в доста тежко положение. Цялата му муцуна е окървавена и раздрана. Ушите му висят. Има ясна диря от захапване през устната и такава, която едва не засяга окото.
 Снимка 592643

" Първата ми мисъл беше, че ще го изгубя ", споделя Кейлъб. Той обаче не губи и секунда повече време. Грабва Бъди, качва го в колата си и отпрашва към близкия ветеринарен доктор. Операцията на Бъди продължава близо четири часа, само че за благополучие е сполучлива. 

Малко по малко кучето се възвръща и двамата с Кейлъб още веднъж са неразделни. Това е вторият път, когато Кейлъб избавя Бъди. Първият е от подслон преди няколко години.
 Рой Съливан - мъжът, ударен от гръмотевица седем пъти, който все пак оцелява
Да те удари гръмотевица седем пъти, само че да оцелееш

Необикновената история на Рой Съливан

Що се отнася до американските черни мечки, че се срещат на територията на Северна Америка. Живеят сами като всички териториални животни. Високо интелигентни животни са. Много са любопитни, само че и срамежливи, както и страхливи във връзка с индивида. Имат доста добре развити навигационни качества. Общуват между тях с тялото, изражението на лицето, със звуци, досег и миризми. Имат доста мощно подушване, като останалите мечки, и не толкоз мощно зрение.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР